logo
Reiki PJ
Home
Wat is Reiki?
Soul body fusion
Consulten
Reiki kamer
Wie ben ik?
Gastenboek

Reiki is een van de oudste geneeswijze die de mensheid kent.

Er wordt al naar reiki verwezen in 2500 jaar oude teksten in het sanskriet, oude taal uit india. In 1922 ondernam Dr. Mikao Usui een reis naar de berg Kurama, vlak bij Kyoto in Japan. Boven op de berg aangekomen trok hij zich terug van de wereld, vaste en mediteerde 21 dagen. In deze periode van retraite en meditatie had dr. Usui een diepgaande spirituele ervaring waarbij hij de reiki methode ontving. Na zijn ervaring op de berg ontwikkelde Usui een reiki systeem dat lijkt op reiki die vandaag de dag wordt be oefend en wordt onderwezen.

Mikao Usui begon andere mensen met reiki te behandelen en begon met opleiden. Belangrijke reiki masters zijn:

Chujiro Hayashi en Hawayo Takata.

 

 

Dr.Hayashi was gepensioneerd marine officier en arts. Hij had veel belangstelling voor spiritualiteit. Hij was 47 jaar toen hij reiki master werd. Hij opende een reiki kliniek in Tokyo. En begon met het behnadelen en opleiden. In deze kliniek werkte groepen therapeuten aan cliënten. Dr Hayashi heeft de handposities, 3 nivo's van inwijding ontwikkeld. Toen Hawayo Takata in japans was, was ze cliënt in de kliniek van dr. Hayashi.  Ze is door dr. Hayashi opgeleid en als master ingewijd.


 
 
 
 
 

Hawayo Takata speelt een belangrijke rol binnen de geschiedenis van reiki. Ze heeft in haar eentje de reiki van Japan naar het westen gebracht. Hawaya Takata werd geboren op Hawaii haar ouders waren Japanse immigranten. In 1935 reisde Takata om gezondheids en personelijke redenen naar Japan. In 1937 keerde ze terug naar Hawaii. Tot haar dood in 1980 heeft ze 22 reiki masters ingewijd. Via deze reiki masters is reiki ook in europa gekomen.

 

 In de loop der tijd zijn er verschillende reiki systemen ontwikkeld.